Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj se stal Inovátorem roku 2022

Anna Vašková

odborný zaměstnanec

  • 09. 10. 2023 16:18
  • Veřejné zakázky

Sdílet článek

Cenu Inovátor 2022 získal Liberecký kraj v oblasti veřejných zakázek v České republice. Obdržel ji za budování vztahů s dodavateli metodou Meet the buyer, aktivní působení v regionu a zadávání odpovědných, zelených a inovativních veřejných zakázek.      

„Jsem velmi rád, že Liberecký kraj získal cenu Inovátor 2022. Je to ocenění pro všechny schopné a pružné úředníky našeho krajského úřadu, kterým záleží na jejich práci. V oblasti veřejných zakázek jsme za poslední roky udělali velký krok dopředu a já jsem vděčný za aktivitu všech, kteří se na tom podílejí,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.       

„Na kraji nevznikají poptávky, které někam rozešleme a pak čekáme na nejnižší cenu, ale pro každý typ soutěže se snažíme najít a využít ten nejvhodnější nástroj. Veřejné zakázky plánujeme strategicky a u významných zakázek jdeme cestou předběžných tržních konzultací. Pořádáme také soutěže o návrh, pro organizace kraje i obce organizujeme centrální nákupy, využíváme dynamický nákupní systém, zrychlujeme projektování pomocí design and build a další nové přístupy uplatňujeme i při plánování samotných investic,“ dodal Zbyněk Miklík, náměstek hejtmana pro resort ekonomiky, majetku, investic, veřejných zakázek a informatiky.

Ten cenu převzal na konci září společně s vedoucí oddělení veřejných zakázek Martinou Šťastnou v kongresovém centru České národní banky.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky